Ce materiale se folosesc in art terapie?

 

Ce materiale se folosesc

Nu oricine foloseste culori sau creioane in terapie face art-terapie. Ca art-terapeut este important sa stii, atat teoretic cat si din experienta personala, calitatile materialelor pe care le folosesti.

Astfel, anumite materiale sunt indicate in anumite situatii iar altele pot fi contraindicate, fie pentru anumite persoane, fie pentru anumite momente dintr-un proces terapeutic mai indelungat. In functie de materialul ales, clientul poate accesa niveluri mai superficiale, mai constiente, sau niveluri mai profunde, asa numitul aspect inconstient (sau neconstientizat inca, dupa cum spun adlerienii).

Ca si materiale generale, in art terapie se folosesc culori (acuarele, acril), creioane (colorate, negre, de grafit), carbuni (naturali, artificial, negri sau co-lorati), colaje, plastilina, lut, ba chiar si carioci, pixuri, etc. 

Conteaza si materialul pe care se lucreaza, calitatea hartiei, grosimea ei precum si dimensiunile si culoarea hartiei alese de client. Toate acestea spun anumite lucruri despre psihic si deschid noi cai de explorat.

 

Pentru sesiuni individuale sau de grup de art terapie Phronetik® va rugam sa ne contactati la 0744.236.205, Mihai Albu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.